Friday, August 23, 2013

Foto sekitar Google Enterprise Search SymposiumPada 22 Ogos yang lalu saya berpeluang menghadiri Google Enterprise Search Symposium di ibu pejabat baru Google di Malaysia yang terletak di alamat berikut Quill 7, No. 9, Jalan Stesen Sentral 5, Level 20, Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur.


Saya menghadiri simposium itu setelah jemputan mendapat dari Google Partner di Malaysia dimana kami telah sedang menggunakan produk Google Search Appliance (GSA). Dengan simposium ini kami dapat maklumat terkini berkenaan produk itu disamping itu kamidapat berkongsi serta bertukar-tukar pendapat mengenai produk google dengan agensi-agensi yang lain.

Pejabat baru Google Malaysia di Quill 7 di sini adalah satu lagi langkah ke arah memastikan pengguna tempatan dan rakan-rakan niaga Google  mendapat yang terbaik daripada pelbagai platform dan perkhidmatan  dari syarikat. 

Dengan wujudnya pejabat baru Google, ia terus mengukuhkan komitmen Google untuk negara, juga mempamerkan keunikan , budaya terbuka yang berkaitan dengan gergasi Internet, di mana semua ' Googlers ' adalah hands-on penyumbang dan berasa selesa berkongsi idea dan pendapat.

"Pejabat baru kami menjurus memberi sumbangan kepada pengguna dan perniagaan di Malaysia supaya semua orang mendapat lebih daripada Internet untuk membuat hidup mereka lebih baik ," kata  Pengurus Google Malaysia Sajith Sivanandan .

"Ia juga menunjukkan bahawa kita berada di sini untuk tinggal dan komitmen kami untuk membantu perkembangan perniagaan dalam talian, membawa carian dan memaparkan penyelesaian yang lebih dekat kepada pengiklan Malaysia dan sudah tentu, menyediakan pengguna pengalaman terbaik, lebih banyak sokongan dan lebih banyak produk tempatan. "

Pejabat baru tersebut mempamerkan beberapa manfaat budaya kerja dan faedah yang terdapat di lebih 70 pejabat Google di lebih daripada 40 buah negara. Ini termasuk bersalin dan cuti bapa, perkhidmatan perubatan yang komprehensif dan perlindungan penjagaan kesihatan dan versi tempatan Google kafeteria popular , yang dipanggil Gerai Gugel .

"Google ada rahsia tersendiri untuk manfaat dan faedah ," kata Sajith . " Ia mengenai menghapuskan halangan supaya Googlers boleh memberi tumpuan kepada perkara-perkara yang mereka suka, kedua-dua di dalam dan di luar tempat kerja. Google mengupah orang-orang hebat dan menggalakkan mereka untuk menjadikan impian mereka menjadi kenyataan. Kami percaya dalam kerja keras, suasana yang menyeronokkan, dan jenis kreativiti yang hanya datang kira-kira apabila orang yang berbakat dari pelbagai latar belakang pendekatan masalah dari perspektif yang berbeza-beza . "

Berikut Foto sekitar simposium:
others info
http://www.nextupasia.com/google-new-office-in-malaysia-what-does-it-mean/
http://thenextweb.com/asia/2011/01/26/google-opens-malaysia-office-aims-to-strengthen-sea-presence/

other google Office

http://www.decoist.com/2014-03-25/google-offices-amsterdam/ Reception desk with Dutch royal familys coat of arms at Google Amsterdams Headquarters Google Amsterdam Office: A Tour Through The Whimsical And The Functional!


Gorgeous combination of an industrial and natural look
0 comments:

Contact Me

Snap & Read with QRCODE Reader

http://zxing.appspot.com/generator/