Friday, February 03, 2012

PM dijangka rasmi perpustakaan UniMAP April ini

Library-unimap

PM dijangka rasmi perpustakaan UniMAP April ini

4 Februari 2012

KANGAR - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijangka merasmikan Perpustakaan Utama Kampus Pauh Putra Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dekat sini, April ini.

 

Naib Canselor UniMAP Prof Datuk Dr Kamarudin Hussin berkata perpustakaan UniMAP merupakan antara jabatan terawal yang beroperasi di kampus universiti itu dan kini UniMAP melangkah ke hadapan dengan pembinaan perpustakaan utama itu.

 

Kerja-kerja pembangunan perpustakaan utama UniMAP telah bermula pada 2009 dan siap sepenuhnya akhir tahun lepas, katanya kepada pemberita pada majlis Pra Pelancaran Perpustakaan Utama Kampus Pauh Putra, UniMAP dekat sini semalam.

 

Beliau berkata dengan menggunakan konsep baru dalam ruang pembelajaran, perpustakaan utama UniMAP menyediakan persekitaran menarik dan ceria dengan kapasiti ruang belajar sebanyak 805 orang pada satu masa.

 

Perpustakaan itu dilengkapi dengan liputan internet tanpa wayar dan mempunyai ruang 'infotainment' dengan siaran Astro yang membolehkan penuntut bersantai sambil belajar, katanya. - BERNAMA

via : http://www.sinarharian.com.my/nasional/pm-dijangka-rasmi-perpustakaan-unimap-april-ini-1.21935

0 comments:

Contact Me

Snap & Read with QRCODE Reader

http://zxing.appspot.com/generator/