Sunday, January 23, 2022

Sekitar Program Digital Library Chit Chat Series: Virtual Reality (VR)

Baru-baru ini saya telah diminta untuk menganjurkan satu program seperti talk show atau technology update iaitu suatu program baru untuk tahun 2022 ini iaitu kami namakan Digital Library Chit Chat Series dimana kali ini kami memilih topik Virtual Reality (VR) ( sebagai Kategori Latihan ICT) kepada staf Perpustakaan UiTM khasnya & warga UiTM umumnya. Program ini diadakan adalah bertujuan untuk memberikan maklumat Technology Update kepada warga Perpustakaan & UiTM berkaitan perkembangan Teknologi semasa dan juga kemudahan-kemudahan Digital yang ada di Perpustakaan UiTM ketika ini. Pada program kali ini kami bertuah kerana dapat berkerjasama dengan team Almotahida Education Group Sdn Bhd https://www.almotahidaeducation.com/ yang terdiri dari Puan Endang dan En Ahmad Hafiz Mohd Mazlan yang sudi berkongsi maklumat & teknologi Virtual Reality (VR) yang diusahakan oleh syarikat mereka. Alhamduliah program berjalan lancar walaupun ini program pertama kali yang kita laksanakan secara Hybrid bersemuka serta live menerusi FB Live https://www.facebook.com/libraryuitm/videos/1127923991310904/
Beberapa penambahbaikan yang boleh dan akan ditambah baik. Ribuan terima kasih diucapkan kepada semua yang terlibat terutama team dibelakang tabir yang memastikan program ini berjalan dengan jayanya.

#DigitalLibraryChitChat #LibraryUiTM #AR #VR #VRChat #metaverse #gamification Berikut Foto Sekitar Program Digital Library Chit Chat Series: Virtual Reality (VR)


0 comments:

Contact Me

Snap & Read with QRCODE Reader

http://zxing.appspot.com/generator/