Wednesday, April 18, 2012

Konsert Rhythm Of The Soul Tampilkan Konsep Zikir


Musleem Records & ILuvIslam Radio  buat julung kalinya akan mengadakan sebuah konsert. Namun, ada kelainan yang ingin mereka tampilkan kali ini, tidak seperti konsert nasyid yang biasa diadakan di segenap pelusuk negara.

Konsert yang diberi nama Rhythm Of The Soul: Dibawah Langitmu ini, diadakan pada 20 dan 21 April 2011 bertempat di Dewan  Muktamar, Pusat Islam Kuala Lumpur. Mengambil konsep zikir sebagai tema konsert ini merupakan satu kelainan dan pertama kali diadakan di Malaysia
Konsert ini bakal menampilkan penyanyi lagu dakwah terkenal Indonesia iaitu Opick. Penyanyi yang terkenal dengan lagu Ketika Cinta Memanggil ini bakal bergabung dengan beberapa figura besar yang bakal muncul sama.
Menariknya, konsert ini mencipta satu kelainan apabila konsep zikir menjadi tema utama dalam persembahan kali ini. Empat figura besar tanah air yang terkenal dengan kemerduan album-album zikir mereka, Ustaz Dzulkarnain, Ustaz Amal, Ustaz Hazamin Inteam dan Ustaz Munif Hijjaz turut terlibat dalam persembahan selama dua malam ini.
Menurut kenyataan yang diterbitkan di dalam laman web mereka (www.konsert-ros.com), Diantara objektif konsert tersebut ialah Menggalakkan ummat Islam untuk setiasa berzikir dan bertasbih kepada Allah. Menurut mereka lagi, Zikir adalah suatu jalan untuk mendekatkan kita dengan Allah dan menjadikan kita selalu diingat Tuhan kita walaupun berada di dalam sebuah konsert.
Tiket konsert berharga RM89 boleh didapati di laman web mereka, www.konsert-ros.com atau dengan menghubungi talian 03-55232853. MUNSYEED{DOT}COM
Program : Konsert ‘Rhythm of the Soul’ : Di Bawah LangitMu
Tarikh : 20 April 2012 (Jumaat)
Masa : 8.00 malam – 11.30 malam
Tempat : Dewan Muktamar, Pusat Islam KL
Anjuran : Musleem Media & Iluvislam R adio
Feature : Opick (Tombo Ati, Indonesia)
Jemputan Khas : Ustaz Amal, Ustaz Zulkarnain, Ustaz Munif, Ustaz Hazamin dan Hafiz Hamidun


Tentatif Konsert 20 APRIL 2012
7.45 pm Ketibaan tetamu
8.00 pm Ketibaan media
8.15 pm Ketibaan VIP & artis-artis jemputan
8.30 pm Konsert Rhythm Of the Soul
10.45 pm Tamat Konsert Rhythm Of the Soul (hari pertama)
11.00 pm Sidang Media bersama Opick & pengalun Zikir
11.15 pm Jamuan ringan
11.45 pm Bersurai



0 comments:

Contact Me

Snap & Read with QRCODE Reader

http://zxing.appspot.com/generator/